Tomai i le fa'aogaina o le leo o le tulaga

E masani ona tatou feagai ma le tele o faafitauli leo i luga o le tulaga.Mo se fa'ata'ita'iga, i se tasi aso e fa'afuase'i ona le ola sipika ma leai se leo.Mo se fa'ata'ita'iga, o le leo o le leo o le tulaga e palapa pe ua le mafai ona alu a'e i luga le pa'u.Aisea ua i ai se tulaga faapena?I le faaopoopo atu i le olaga tautua, pe faʻapefea ona faʻaaogaina i aso uma o se saienisi foi.

1. Fa'alogo ile fa'afitauli ole uaea ole failauga tulaga.A'o le'i fa'alogo, siaki pe sa'o le uaea ma pe tele tele le tulaga o le potentiometer.O le tele o failauga o lo'o i ai nei ua mamanuina i le eletise 220V, ae e le o fa'asalaina o lo'o fa'aaogaina nisi o oloa mai fafo.O le tele o nei failauga e fa'aogaina le eletise 110V.Ona o le le tutusa o le voltage, e ono tapeina se failauga.

2. Fa'aputu mea faigaluega.O le toʻatele o tagata e tuʻuina failauga, tuners, numera-i-analog converters ma isi masini i luga o le tasi ma le isi, lea o le a mafua ai le faʻalavelave faʻatasi, aemaise lava le faʻalavelave matuia i le va o le mea pueata laser ma le faʻamalosi malosi, lea o le a faʻamalosia ai le leo ma maua ai se lagona o le atuatuvale.O le auala saʻo o le tuʻuina lea o meafaigaluega i luga o le fata leo na fuafuaina e le fale gaosimea.

3.le faafitauli faamamaina o failauga tulaga.Pe a faʻamamaina le au failauga, e tatau foi ona e gauai atu i le faʻamamaina o faʻamau o uaea failauga, aua o le a sili atu pe itiiti ifo le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pe a uma ona faʻaogaina failauga mo se vaitaimi.O lenei oxide film o le a matua afaina ai le tulaga faʻafesoʻotaʻi, ma faʻaleagaina ai le lelei o le leo., E tatau i le tagata faʻaoga ona faʻamama mea faʻafesoʻotaʻi ma se mea faʻamama ina ia faʻatumauina le tulaga sili ona lelei o fesoʻotaʻiga.

Tomai i le fa'aogaina o le leo o le tulaga4. Le lelei le taulimaina o uaea.Aua le nonoa le uaea eletise ma le laina faʻailoga faʻatasi pe a faʻaogaina le uaea, aua o le fesuiaiga o le taimi nei o le a afaina ai le faailo;e le mafai ona nonoa le laina faailo po o le sipika, a leai o le a aafia ai le leo.

5. Aua le faasino le masini faaleotele leo i sipika o le tulaga.O le leo o le failauga e ulu atu i totonu o le masini faaleotele leo, o le a fausia ai se tali leo, maua ai le uiō, ma e oo lava i le susunuina o le vaega maualuga ma ni taunuuga ogaoga.Lona lua, o failauga e tatau foi ona mamao ese mai le malosi maneta, ae le latalata i mea faigofie maneta, e pei o siaki ma telefoni feʻaveaʻi, ma isi, ma e le tatau ona tuʻu vavalalata ia failauga e lua e aloese ai mai le pisa.


Taimi meli: Tes-22-2021