E fa'afefea ona fa'alauiloa le fa'aleleia o le fa'alapotopotoga fa'alogo fa'apolofesa?

1. Ona o le tele o le atinaʻeina o algorithms ma le faʻaogaina o le mana i le fanua o leo numera, "spatial audio" ua faasolosolo malie ona laa ese mai le fale suesue, ma o loʻo i ai le tele ma le tele o faʻataʻitaʻiga faʻaoga i le matata o leo faʻapolofesa, tagata faʻatau eletise ma taavale. .E tele ma sili atu fomu oloa.

2.O le faʻatinoga o metotia faʻapitoa o leo faʻapitoa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu.O le ituaiga muamua e faʻavae i luga o le toe faʻaleleia saʻo o le tino, o le ituaiga lona lua e faʻavae i luga o mataupu faʻavae psycho acoustic ma le toe faʻaleleia o le gaosiga o le tino, ma le ituaiga lona tolu e faʻavae i luga o le toe fausia o faailoilo binaural.O ituaiga muamua e lua o algorithms e taatele i le taimi moni e tolu-dimensional leo rendering software po o meafaigaluega i le fanua o tomai faʻapitoa faʻamalosia leo, aʻo i le post-gaosiga i le fanua o le pueina faapolofesa, o nei algorithms e tolu e taatele i avanoa leo plug- ins o fale faigaluega leo numera.

Fa'alogo fa'apolofesa(2)
Fa'alogo fa'apolofesa(1)

3.Spatial leo e taʻua foi le tele-dimensional leo, leo panoramic poʻo le leo faatofu.I le taimi nei, e leai se faʻamatalaga manino o nei manatu, o lea e mafai ai ona manatu o se manatu.I le taimi moni o le faʻatinoga o le faʻamalosia o le leo, e masani ona le mulimulitaia e inisinia i algorithms eseese e faʻaoga ai le toe faʻatulagaina o le failauga, ae faʻaaogaina e tusa ai ma le aafiaga ola.

4. I le taimi nei, o loʻo i ai se faʻamaoniaga "Dolby" i le tulaga o le gaosiga o ata tifaga ma le toe faʻafoʻiina ma le fale faʻataʻitaʻiga fale, ma e masani lava ona faʻavasegaina leo siʻosiʻomaga ma le panoramic leo leo tulafono tuʻuina atu i totonu o le fale tifaga, ae i le matata o tomai faʻapitoa. faʻamalosi leo I faʻatinoga faʻapitoa faʻatasi ai ma manaʻoga faʻapitoa faʻapitoa, o le numera ma le tuʻuina o failauga e le o faʻamaonia manino, ma e leai ni tulafono faʻapena i totonu o le taʻavale.
5. I fale mataaga faapisinisi po o fale tifaga, pisinisi fesootai po o tagata gaosi oloa i le fale ma fafo ua uma ona i ai se seti o fua faatatau ma metotia e fua ai pe o le faiga ma le leo playback ausia tulaga faatonuina, ae pe faapefea ona faamasino le avanoa pe a tulaʻi mai faʻaaliga faʻaaliga ma eseese. algorithms e tula'i mai e le gata?E leai se finagalo autasi po'o ni auala lelei e fua ai pe "lelei" se fa'alogo leo.O le mea lea, o loʻo avea pea o se mataupu faʻapitoa faʻapitoa ma se luʻitau faigata le faʻatulagaina o se seti o faʻamatalaga e fetaui ma le faʻaogaina o le maketi i totonu o le atunuʻu.
6. I le suiga i totonu o le lotoifale o algorithms ma oloa meafaigaluega, oloa leo tagata faatau ma talosaga taavale o loo i luma.I le talosaga o loʻo i ai nei i le matata o leo faʻapolofesa, o faʻailoga mai fafo e sili atu nai lo le atunuʻu i tulaga o le lelei o le leo, faʻasologa o faʻailoga numera numera algorithms, ma le atoatoa ma le faʻamaoni o le fausaga fausaga, o lea latou te faʻamautu ai le tele o maketi i totonu o le atunuʻu.
O inisinia talosaga i le matata fa'apolofesa ua maua le tele o fa'ata'ita'iga ma fa'aputuga tekonolosi i tausaga ua tuana'i o le fausiaina o nofoaga ma fa'afiafiaga ola manuia.I le tulaga o tekinolosi ma alamanuia faʻaleleia, e tatau ona tatou maua se malamalama loloto o metotia faʻailoga faʻailoga numera ma aʻoaʻoga algorithm, ma isi Na o le gauai atu i le atinaʻeina o le alamanuia leo e mafai ai ona sili atu le malosi o le faʻaogaina o le faʻaoga faʻapitoa. tulaga.
7. O le fanua o leo faʻapolofesa e manaʻomia ai i tatou e faʻaogaina suiga eseese tulaga ma suiga eseese algorithm i vaaiga sili ona faigata, ma i le taimi lava e tasi e tuʻuina atu le faʻaalia ma le apili o musika i le au maimoa i le tele e mafai ai e aunoa ma se faʻalavelave.Ae ou te faʻamoemoe aʻo faʻalogo i fafo i fafo atu o oloa faʻatekonolosi ma fafo, o le a tatou toe tepa i tua ma gauai atu i a tatou lava kamupani faʻapitonuʻu i se taimi talafeagai.E fa'atumauina ea tatou lava tekinolosi failauga ma fa'atonu lelei?, Pe o faʻataʻitaʻiga suʻega e ogaoga ma tulaga masani.
8. E na o le gauai atu ma le faamaoni i le faaputuputuina o tekinolosi ma le faʻasolosolo ma le tausisia o le saoasaoa o le faʻaleleia o fale gaosi oloa o taimi e mafai ai ona faʻaauau pea ona atiaʻe i le faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafeiloaʻi faʻalavelave i malosiaga fou faatekinolosi, ma faʻamaeʻaina se faʻalavelave i le matata leo faapolofesa.


Taimi meli: Nov-25-2022